Megtörtént! Rádiókban, tévében a Bitango!

Ismerős az útvonal, gyakran megteszik. Nagymegyerről érkeztek Komáromba, Budapestre mentek tovább; Csintalan Márk délután már a Hűvösvölgyben adott gitárleckéket. Csintalan György a bátyjával tartott a magyar fővárosba, lemondta aznapi dobóráit a Komáromi Művészeti Alapiskolában. Kilenckor ébredtek, tizenegyre ígérték a találkozót. Amíg vártam őket, új slágerük, a Mégis megtörténhet videóját nézegettem a telefonomban. Profi munka, hümmögtem éppen, amikor betoppantak a kávézóba.

Bitango | Bárányfelhők | baranyfelhok.sk | fotó: Sampár Anna
Bitango | Bárányfelhők | baranyfelhok.sk | fotó: Sampár Anna

Amúgy hány helyen mehet a dal? A Forrás Rádióban gyakran hallom.

Márk: Néhány hónap múlva megmondom. Elküldtem ugyanis vagy harminc rádióba. El tudom képzelni, hogy valamelyik nem is szól, csak lejátssza. A legnagyobb sikernek azt tartanám, ha legalább válaszolnának, még ha azt is mondanák, hogy nem adjuk le.

Benne voltatok a tévében! Hogyan kerültetek az m2 Petőfi TV Én vagyok itt című esti magazinműsorába?

Márk: Szelina már volt a műsorban, és odaadta Kurucz Róbert rendező e-mail címét, én pedig írtam neki.
Gyuri: Élőben ment volna a beszélgetés, de a tervezett felvétel napján éppen koncertünk volt, így egy nappal korábban rögzítették az interjút. Nem láttuk magunkat, mert a budapesti lakásunkban nincs tévé.


Bulis dal a Mégis megtörténhet, el tudom képzelni, hogy az emberek erre táncolnak szombaton este. Ám, ha megnézzük a dalhoz készült videoklipet, egy kicsit meghökkenünk.

Márk: A mindennapokból vettük a témát, sok ilyen történetet látunk magunk körül: remek képességű kisgyermekek egyik napról a másikra egyszerűen átváltoznak. Nem tudom, mi történik, azután egyik héten az anyukája jön érte, a másik héten meg az apukája, merthogy elváltak. Foglalkoztatott a téma, elgondolkodtam, hogy miken mehet keresztül egy ilyen kisgyermek, és írtam róla egy szöveget.    
Gyuri: A klipet jó barátunk, Fekecs Bence csinálta, ő segített megírni a forgatókönyvet is. A klipben szereplő kisfiú a nagymegyeri szomszédunk gyermeke. Tudtuk, hogy ő lesz a legalkalmasabb erre a feladatra, és ahogy láttuk, élvezte is a budapesti forgatást.

„A mindennapokból vettük a témát, sok ilyen történetet látunk magunk körül: remek képességű kisgyermekek egyik napról a másikra egyszerűen átváltoznak. Nem tudom, mi történik, azután egyik héten az anyukája jön érte, a másik héten meg az apukája, merthogy elváltak. Foglalkoztatott a téma, elgondolkodtam, hogy miken mehet keresztül egy ilyen kisgyermek, és írtam róla egy szöveget”

Most már csak ilyen slágereket fogtok írni?

Márk: Bízunk benne, hogy sikerül. Éppen most végezzük az utolsó simításokat a Két álom című dalunkon, amelyet márciusban kiadunk. Elküldjük egymásnak a dalok változatait. Virtuálisan szállnak a dalok Budapest és Nagymegyer között.
Gyuri: Egy héten egyszer-kétszer töltünk néhány órát egy helyen, akkor azonnal a zenével foglalkozunk.

Mikor jelenik meg az első Bitango-cédé?

Márk: Megfogadtuk, hogy még az idén. Anyukánk is azt mondta, tűzzünk ki célokat.

Bitango | Bárányfelhők | baranyfelhok.sk | fotó: Sampár Anna
Bitango | Bárányfelhők | baranyfelhok.sk | fotó: Sampár Anna

Apropó, anyukátok! Ahogy nézem, ő a legnagyobb menedzseretek, mindent megoszt rólatok a facebookon. Ott van valamennyi Bitango-koncerten?

Gyuri: Ahová tudnak, eljönnek apuval. Az utóbbi időben annyit zenélünk, hogy ha akartak volna, sem tudtak volna eljönni mindenhová. Nagyon szeretem, ha ott vannak a koncertjeinken.

Mikor lesz a következő Bitango-koncert?

Márk: Most más zenekarokban fogunk zenélni, de amint lesz bulink, azonnal szólunk. Már nem hobbiként szeretnénk csinálni a Bitangót, mert különben úgy is marad.
Gyuri: Most még a pénzt, amit keresünk, a zenekarra fordítjuk. Reméljük, hamarosan a zenekar tart majd el bennünket.

Bárány János interjúja
Sampár Anna fotói