Megtart nem enged


Táncszínházi nevelési előadás középiskolásoknak

A történet három fiatalról szól, akik a felnőtt élet küszöbén elhagyják a szülői házat és a nagyvárosba költöznek. A főszereplők a gyermekkort maguk mögött hagyva el akarnak szakadni a szülői tekintetektől, az otthon fullasztó kötelékeitől, szabadságra vágynak, hogy próbára tehessék erejüket.




Az új környezetben közel kerülnek egymáshoz, eltérő családi hátterük, más-más nemzetiségük sokszínűséget és érdekességet hoz a hétköznapokba. Az új helyen a különbözőség különlegessé, az eltérés egyedivé, a másság kivételessé teszi őket. Amikor azonban komoly erkölcsi és érzelmi kihívás elé kerülnek, az eltérő családi hagyományok, az otthoni kötelékek húzóereje egyre nagyobb feszültséget és távolságot teremt a fiatalok között.

„A főszereplők a gyermekkort maguk mögött hagyva el akarnak szakadni a szülői tekintetektől, az otthon fullasztó kötelékeitől, szabadságra vágynak, hogy próbára tehessék erejüket”

Az előadásban, amely az Ifjú Szivek Táncszínház, a Vekker Műhely, illetve a budapesti Káva Kulturális Műhely koprodukciójában jött létre, Oláh Eszter, Sebő Veronika, Varsányi Ági, Baranyai Viktor, Lantos András, Hégli Bence táncosok és Kuklis Katalin, Horváth Kristóf, Czuczor Nóra színész-drámatanárok a tánc és a színház nyelvén, a résztvevő diákokkal közösen gondolkodnak arról, hogy a családi hagyományok miként befolyásolják egyéni döntéseinket, életünk menetét.

A Megtart nem enged című előadást március 5. és 8. között iskoláknak adja elő a társulat Pozsonyban, az Ifjú Szivek Táncszínházban, a Mostová 8. szám alatt. Március 9-én, szombaton 19 órai kezdettel a felnőtt nézők is megtekinthetik a produkciót.




A díszletet, a jelmezeket és a látványt a másik Kiss Gabriella tervezte, a koreográfus Hégli Dusan, a dramaturg Romankovics Edit volt. Részvételi színházi szakértőként Kardos János működött közre. Az előadást Sereglei András rendezte.

(BJ )